Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Visstidsanställning deltid mellan 2020-06-15– 2020-10-15.

Kommunikationsavdelningen vid Karolinska Institutet (KI) söker en erfaren skribent/redaktör med fokus på forskningsnyheter för ett tidsbegränsat deltidsuppdrag på 25-50 % av heltid i syfte att förstärka kommunikationsavdelningen vid hög arbetsbelastning.

Din roll

Du kommer att ansvara för att ta fram innehåll till digitala kanaler, framförallt texter och bilder men även rörligt material för sociala medier kan bli aktuellt. Produktion av nyhetstexter om organisationen i stort kan förekomma, men fokus kommer att vara på forskningsnyheter baserade på aktuella forskningsrön. I samarbete med kommunikationsavdelningens redaktörer kommer du att:

 • Bedöma nyhetsvärdet i forskningsartiklar som accepterats för publicering i vetenskapliga tidskrifter utifrån vetenskaplig tyngd och allmänintresse.
 • Kommunicera forskningsnyheter genom att författa populärvetenskapliga texter samt eventuellt producera rörligt material för sociala medier.
 • Paketera, bildsätta och publicera nyheter och tips via publiceringsverktyg för pressmeddelanden, webb och sociala medier.
 • Vid behov göra utlägg på externa tjänsteleverantörer som skribenter, fotografer och översättare.
 • Koordinera pressutskick: hålla i kontakten med KI:s forskare, eventuella samarbetspartners, vetenskapliga tidskrifter och andra berörda parter.

Vem är du?

Du är en självgående skribent/redaktör/journalist med hög digital kompetens och gedigen erfarenhet av kommunikation eller journalistik. Du är en skicklig skribent med förmåga att förvandla komplicerade texter, som till exempel vetenskapliga studier, till lättförstådda och intresseväckande nyhetsartiklar. Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och är bekväm med att läsa och skriva på engelska. Du är van att arbeta i olika publiceringsverktyg för webben, för KI:s centrala webbplatser använder vi Drupal 8. Det är meriterande om du har erfarenhet av enklare filmproduktion för sociala medier. Du som person besitter en mycket god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du är noggrann och mån om att hålla hög kvalitet i ditt arbete. Du är lyhörd, bra på att samarbeta, har hög ansvarskänsla och håller alltid deadlines. Självklart är du intresserad av medicinsk forskning och hälsa och har möjlighet att kombinera en deltidsanställning med övriga åtaganden.

Du som söker denna tjänst ska ha:

 • eftergymnasial utbildning inom kommunikation, journalistik eller motsvarande
 • flerårig erfarenhet av nyhetsproduktion för digitala kanaler
 • goda kunskaper inom webbkommunikation och publiceringsverktyg för webb
 • mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift

Det är särskilt meriterande om du har:

 • utbildning inom vetenskap/medicin/hälsa
 • erfarenhet av vetenskapsjournalistik eller forskningskommunikation
 • erfarenhet av att producera rörligt material för sociala medier
 • möjlighet att påbörja uppdraget omgående

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 

Din karriär fortsätter här

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Förutom ansökningsbrev och CV vill vi att du skickar in ett arbetsprov som ska bestå av en publicerad populärvetenskaplig nyhetsartikel på svenska eller engelska, ca 2 000 – 3 000 tecken med valfri forskningsinriktning. Om du går vidare i rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt att du får skriva ett arbetsprov med underlag från Karolinska Institutet.

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Anställningsform: Visstidsanställning 4 månader med eventuell möjlighet till förlängning

Anställningens omfattning: 25-50 % av heltid. Observera att antalet timmar per vecka kan variera och att uppskattningen om 25-50 % av heltid per månad inte ska tolkas som en garanterad mängd arbetstimmar. Ersättning betalas ut i form av timlön plus semesterersättning månadsvis i efterskott.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-10-15
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde omgående
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25-50%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2321/2020
Kontakt
 • Jennie Melosso, enhetschef , 08-524 865 88
Facklig företrädare
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2020-05-20
Sista ansökningsdag 2020-05-31

返回职位空缺页面