Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Grants Office är en enhet inom KIs förvaltning som hör till avdelningen för styrelsestöd och externa relationer. Grants Office har som övergripande mål att stimulera nyttiggörandet av KIs forskning och maximera Karolinska Institutets externa forskningsfinansiering. Enheten arbetar huvudsakligen med ansökningar och stödjande verksamhet vid Karolinska Institutet, ofta i samverkan med andra universitet och högskolor samt med näringsliv, ofta med internationell anknytning. En del av det arbetet handlar om regelefterlevnad (compliance), framförallt kopplat till krav från externa finansiärer men även klinisk forskning. Vid enheten hanteras också flertalet interna processer för större ansökningar, utlysningsprocesser för forsknings- och resebidrag, samt doktorandprogram.

Inom enheten samordnas därtill arbetet inom Research Data Office (RDO) som i första hand bistår Karolinska Institutets forskargrupper med utbildning och information gällande forskningsdokumentation och hantering av forskningsdata. Enheten är också systemägare av ett system för forskningsdokumentation - den Elektroniska loggboken (ELN) samt kontoansvariga för ansökningsportalen PRISMA.

Vi söker två samordnare, den ena tjänsten är en tillsvidaretjänst och den andra ett vikariat på 1 år fr o m augusti.

Din roll

Du kommer att arbeta främst självständigt under eget ansvar men också som en del i ett team på Grants Office och i samarbete med till exempel universitetsbiblioteket, IT-avdelningen och arkivet. I ditt arbete kommer att ingå olika aktiviteter för att hjälpa forskare att dokumentera sin forskning, ha god datahantering samt stöd i användandet av den Elektroniska loggboken. Du kommer även arbeta självständigt under eget ansvar med fokus på kvalitetssäkring, samordning och rådgivning avseende de krav på regelefterlevnad (inom framförallt klinisk forskning) som ställs från externa bidragsgivare samt granskning/kontroll av de avtal som hanteras på enheten i nära samarbete med KI:s jurister.

Du kommer att jobba med flera arbetsuppgifter till support för Karolinska Institutets forskare, institutioner och ledning, bland annat:

 • Löpande support i god datahantering och forskningsdokumentation, inklusive vägledning och råd kring hantering av bland annat personuppgifter inom forskning och (registrering av) kliniska prövningar.
 • Handläggning av avtal relaterade till datahantering och extern finansierade forskningsprojekt. Arbetet innefattar att samarbeta med ansvarig forskare och administrationen på den institution som forskaren tillhör samt kommunikation med externa avtalspartners.
 • Genomföra informations- och utbildningsinsatser, workshops ute på KI:s institutioner i samband med centralt ordnade kurser eller webbkurser, samt vid behov uppdatera information på hemsidor och andra informationskanaler.
 • Utveckling och förbättring av processer och styrdokument.

Vem är du?

 • Du skall ha relevant akademisk examen, gärna med erfarenhet som forskare.
 • Du skall ha erfarenhet av handläggning, gärna från universitetsvärlden.
 • Du bör ha god insikt i den akademiska forskningens villkor. Du får gärna ha erfarenhet av att hantera och tillgängliggöra forskningsdata.
 • Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • Du har dokumenterad vana att hålla föredrag och genomföra olika typer av utbildningsinsatser.
 • Du är van användare av hela Officepaketet samt gärna Drupal.
 • Du är van att hantera deadlines och snabba kast.
 • Du har erfarenhet från klinisk forskning, och gärna också kliniska prövningar.
 • Du får också gärna ha erfarenhet från områden som forskningsfinansiering och forskningsråd.

Personliga egenskaper

Personen vi söker skall:

 • Vara utåtriktad med hög social kompetens och samarbetsförmåga och aktivt vilja bidra till goda relationer med kollegor och kunder.
 • Vara serviceinriktad och prestigelös.
 • Vara strukturerad, systematisk och noggrann med god prioriteringsförmåga. Vara stresstålig och trivas med ett tidvis högt arbetstempo.
 • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Din karriär fortsätter här

-

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2117/2020
Kontakt
 • Björn Kull, enhetschef, 08-524 860 35
 • Cecilia Björkdahl, samordnare, 08-524 872 65
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2020-05-11
Sista ansökningsdag 2020-06-01

返回职位空缺页面