Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vill du arbeta där du gör skillnad och bidrar till samhällsutvecklingen på riktigt? Tycker du att det skulle vara stimulerande att leda arbetet med att skapa säkra och trygga miljöer till ett av världens främsta medicinska universitet? Vill du jobba i en internationell miljö? Vill du lägga din energi och ditt engagemang i en långsiktig verksamhet? Det och mycket mer kan vi erbjuda dig. Tillsammans med 43 kollegor kommer du att få det omväxlande, innehållsrikt och kul på jobbet. Så är du den vi söker?

Din roll

Säkerhetschefen är enhetschef för miljö- och säkerhetsenheten. Enheten består idag av 13 medarbetare med olika expertkunskaper och ansvar inom bl.a. med incidenthantering, bevakning, risk- och sårbarhetsanalyser, samordning av krisberedskap, försäkringsfrågor, larm och passage, biosäkerhet, kemikaliesäkerhet, strålsäkerhet, miljö och hållbar utveckling m.m. Enheten verkar som rådgivare och stöd för ledning, institutioner och studenter.

Uppdraget innebär omfattande kontakter med hela KI:s organisation och externa kontakter varför tjänsten ställer krav på god helhetssyn och en hög förmåga att samverka, kommunicera och samarbeta. Uppdraget kan innebära att du även kommer att verka som säkerhetsskyddschef, du kan komma att bli registerkontrollerad.

Karolinska Institutet hyr ca 250 000 kvm lokaler uppdelat på två campus i direkt anslutning till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna respektive Huddinge. Lokalerna omfattar allt från kontor till högspecialiserade laboratorier. I dessa lokaler bedriver Karolinska Institutet forskning i absoluta världsklass. 

Vem är du?

Din bakgrund och kompetens

Vi söker dig med chefs- och ledarerfarenhet som har arbetat med utveckling och implementering av verksamhetsprocesser och arbetsformer inom säkerhetsområdet.

Du har högskoleutbildning i ett för verksamheten relevant område eller annan utbildning inom säkerhetsområdet i kombination med arbetslivserfarenhet som är relevant för befattningen.Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du har förståelse för och kan leda arbetet med biosäkerhet, kemikaliesäkerhet, strålskydd samt miljö och hållbar utveckling.

Vidare har du erfarenhet av samverkan med andra myndigheter och organisationer i strategiskt och operativt säkerhetsarbete och är van vid att företräda verksamheten såväl internt som externt. Du har kunskaper om för tjänsten relevanta lagar, förordningar och andra regelverk som styr statsförvaltningen och säkerhetsskyddet. Du har erfarenheter av krisberedskap, krishantering och arbete i särskilt upprättad stab.

Dina egenskaper

Du förväntas vara duktig på att kommunicera och implementera mål och planer inom din enhet. Du är tydlig i ditt ledarskap och strävar efter att ge medarbetare bästa möjliga förutsättningar att kunna utföra sitt arbete. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt och förser andra med befogenheter som krävs för att nå gemensamma mål. Du har lätt för att samarbeta, skapa engagemang och delaktighet.

Du har god förmåga att bygga upp och vårda förtroendefulla relationer och är skicklig på att uppfatta verksamhetens behov och jämka samman olika intressen för att nå konstruktiva lösningar. Du väger samman komplex information och göra korrekta avvägningar och prioriteringar.

Som person är du även uthållig, trygg och stabil med god förmåga att bibehålla lugn i stressade situationer. Du kommunicerar tydligt och kan fatta beslut såväl i vardagen som under pressade situationer. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna och Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-903/2020
Kontakt
  • Rikard Becker, avdelningschef, 08-52486525
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2020-02-20
Sista ansökningsdag 2020-03-12

返回职位空缺页面