Beskrivning

Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss för att stötta studenter, doktorander och forskare i vår undervisning och handledning. Du blir välkomnad till en grupp engagerade, kunniga  och drivna kollegor.  

KIB strävar efter att erbjuda ett professionellt stöd för att främja KI:s studenters, doktoranders och forskares informationskompetens och akademiska skrivande. Vi erbjuder även undervisning och handledning inom vetenskaplig publicering och öppen vetenskap. Vi arbetar aktivt med flexibla och nätbaserade undervisningsupplägg för att kunna ge ett anpassat stöd till våra användare i olika situationer och med olika behov.

Arbetsuppgifter

Universitetsbiblioteket är en integrerad del av KI och vi undervisar idag på 95 procent av alla studentutbildningar. Vi ger en mycket populär doktorandkurs och stöttar även doktorander och forskare genom öppna workshops. Undervisningen görs i våra fysiska lärandemiljöer eller över nätet. Utöver detta erbjuder vi handledning och sökuppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Undervisa och handleda studenter, doktorander och forskare utifrån deras egna frågeställningar för att stödja utveckling av informationskompetens och självstyrt lärande.
  • Undervisning och handledning inom vetenskaplig publicering och öppen vetenskap
  • Arbeta utåt- och samarbetsinriktat för att utveckla vår undervisning och handledning.
  • Ta fram nätbaserade och/eller flexibla undervisningsupplägg.
  • Systematisk informationssökning
  • Även andra arbetsuppgifter inom biblioteket kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande.

Erfarenhet och kunskap

 Du har erfarenhet av undervisning vid universitets/högskolebibliotek eller medicinskt bibliotek. Erfarenhet av nätbaserat lärande är meriterande. Du har en tydlig användarinriktning och sätter användarens lärande i centrum. Du har kunskap om pedagogik och lärande, sökstrategier, referenshantering och kritisk granskning. Kunskap om informationssökning samt vetenskaplig publicering och öppen vetenskap är önskvärt. Du kommunicerar väl på både svenska och engelska.

Personliga förmågor och färdigheter

Vi söker dig som vill undervisa och ha utmanande och kreativa arbetsuppgifter. Du är utåtriktad och initiativrik och inte rädd för att lära dig nya saker. Du har god pedagogisk förmåga, är relationsskapande, har gott omdöme och en problemlösande analytisk förmåga. Vi ger dig goda möjligheter att utvecklas.

Villkor

Karolinska Institutet tillämpar sex (6) månaders provanställning

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-869/2020
Kontakt
  • Ulv Mattsson Enhetschef / ulv.mattsson@ki.se, 070 277 92 57
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO / henry.wolling@ki.se, 08-524 840 80
  • Lars Nordesjö, SACO / lars.nordesjo@ki.se, 08-524 84 155
  • Lotta Mathiesen, ST / lotta.mathiesen@ki.se, 08-524 84 010
Publicerat 2020-02-18
Sista ansökningsdag 2020-03-08

返回职位空缺页面