Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Positronemissionstomografi (PET) är en bildteknik som används för att undersöka hjärnans funktion hos friska försökspersoner och patienter med neuropsykiatriska sjukdomstillstånd. PET-gruppen vid Karolinska Institutet är en av de världsledande inom sitt forskningsområde. PET används också på smådjur för att undersöka olika sjukdomsmodeller. PET-gruppen på KI har ett hybridkamerasystem för smådjursavbildning som varit i bruk sedan 2011 och är en del av gruppens translationella undersökningsplattform (med PET-MRI-CT modalitet).

Arbetsuppgifter
Vi söker en djurtekniker med erfarenhet av arbete med gnagare till vår forskargrupp. Du kommer att arbeta med projekt inom smådjursimaging i tätt samarbete med ytterligare en djurtekniker och en forskningsingenjör, samt ha nära kontakt med gruppens senior lab manager angående försöksupplägg och dagligt arbete.

Arbetsuppgifterna innefattar huvudsakligen sövningar, anestesiövervakning, i.v. kanylering, dosering av substanser samt journalföring. Provtagningar och dissektioner är andra vanligt förekommande arbetsuppgifter

Kvalifikationer
Du innehar FELASA-certifikat motsvarande EU funktion A (utförare). Har du tidigare arbetat med gasanestesi och i.v.-injektioner är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, att du är mån om djurens välbefinnande, är ansvarsfull samt har god samarbets- och samordningsförmåga. Goda kunskaper i engelska krävs eftersom dokumentation och kommunikation inom gruppen till stor del sker på engelska. Du behöver vara flexibel då arbetstiderna kan variera.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3785/2019
Kontakt
  • Anders Ihrfors, 08-524 832 87
  • Miklós Tóth, Miklos.Toth@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2019-07-03
Sista ansökningsdag 2019-07-28

Tillbaka till lediga jobb