Karolinska Institutet, NVS

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 540 anställda och en omsättning på 530 miljoner år 2023, består av sju avdelningar och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Sektionen för omvårdnad har som huvuduppgift att bedriva utbildning och forskning inom omvårdnad. Utbildning bedrivs på grund- (sjuksköterskeprogrammet), avancerad (specialistsjuksköterskeprogrammen) och på forskarutbildningsnivå. Sektionen har ett 90-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander. Sektionens forskningsprogram strävar att bidra till evidensbaserade riktlinjer och nya arbetssätt för vård från patientens perspektiv, problem och behov, för att säkerställa patienters hälsa och välbefinnande i varje vårdsituation. Att bjuda in patienten till att samverkan och dialog är en utav hörnstenarna för att uppnå säker patientvård.

Arbetsuppgifter
Tjänsten är placerad i forskargruppen ICare http://ki.se/nvs/icare som bland annat testar effekter av att använda en interaktiv app för patienter med cancer under och efter behandling. Vi har flertalet randomiserade kontrollerade studier som pågår och flera som är i planeringsfasen. Arbetsuppgifter inom ramen för tjänsten omfattar rekrytering av studiedeltagare, insamling av data, bearbeta och analysera forskningsdata samt medverka i olika typer av publikationer. I tjänsten finns, efter överenskommelse, även möjlighet till att utveckla egna idéer.  I forskargruppen finns tre doktorander samt fyra seniora forskare. Anställningen avser 1 år med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens.

Arbetet förutsätter att du har mycket goda färdigheter i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt. Sökande bör ha egen drivkraft med god kommunikations- och samarbetsförmåga samt kunna arbeta både inom och utanför akademin. Utbildning som legitimerad sjuksköterska är meriterande likaså erfarenhet från forskning inom onkologi och mHälsa.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3232/2019
Kontakt
  • Ann Langius-Eklöf, Professor, 08-524 83578, ann.langius-eklof@ki.se
  • Mona Hellstadius, Personalansvarig,, 08-524 868 14
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-05-29
Sista ansökningsdag 2019-08-15

Tillbaka till lediga jobb