Karolinska Institutet

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 490 miljoner år 2018, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Sektionen för omvårdnad
Sektionens vision är att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa genom forskning, utbildning och interprofessionell samverkan med vetenskaplig grund i omvårdnad. Sektionen har som huvuduppgift att bedriva utbildning inom huvudämnet omvårdnad samt att bedriva en patientnära och internationellt ledande forskning. Utbildning bedrivs på grund- (sjuksköterskeprogrammet), avancerad (specialistsjuksköterskeprogrammen) och på forskarutbildningsnivå. Sektionen har drygt ett 100-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig med intresse och engagemang för utbildning inom de kliniska förberedande momenten inom sjuksköterskeutbildning på grund- och avancerad nivå vid sektionen för omvårdnad. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att ansvara för planering och samordning av/runt studenternas verksamhetsförlagda utbildning (VFU), till exempel beställning av praktikplatser både för sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogram. Detta sker i nära samarbete med studievägledare, kursansvarig lärare och de olika verksamheterna inom Stockholms läns landsting och kommun.

Vidare innebär arbetet som utbildningssamordnare att tillsammans med kursansvarig lärare medverka till utvecklingen av de kliniska förberedande momenten på grund- och avancerad nivå. Det sker bland annat genom planering av undervisning samt att under handledning genomföra pedagogiska aktiviteter vid kliniskt träningscenter (KTC). Arbetsuppgifterna som utförs självständigt, är omväxlande. Inom ramen för ditt uppdrag har du möjlighet att påverka hur du ska organisera och lägga upp ditt arbete. Anställningen är ett föräldravikariat på 1 år.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med magisterexamen i omvårdnad eller motsvarande. Pedagogisk utbildning och tidigare erfarenheter av undervisning på högskolenivå som till exempel Adjungerad klinisk adjunkt (AKA) eller uppdrag att utveckla och samordna klinisk handledning är meriterande.

Du behöver ha grundläggande datorvana och det är meriterande om du har en erfarenhet att arbeta med programmet (KLIPP) som används för beställning av VFU placering.

Arbetet kräver att du ska kunna arbeta självständigt och i grupp samt ha god fallenhet för att organisera och prioritera samt mycket goda kunskaper i svenska. I arbetet ingår kontakter med såväl interna och externa parter varför vi lägger stor vikt vid god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du ska vara trygg i att arbeta både självständigt och i team. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2681/2019
Kontakt
  • Marie Iwarzon, stf/bitr Sektionschef, Lektor,, marie.iwarzon@ki.se, 08-524 839 04
  • Mona Hellstadius, Personalansvarig,, mona.hellstadius@ki.se, 08-524 868 14
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, biborka.bveress@ki
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR , carina.eklund@ki.se
Publicerat 2019-05-03
Sista ansökningsdag 2019-05-26

返回职位空缺页面