Karolinska Institutet, institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Sektionen för Translationell Neurofarmakologi utför forskning under tillsyn av professor Per Svenningsson (https://ki.se/cns/per-svenningssons-forskargrupp). Syftet med forskningen är ytterligare belysning av faktorer som ligger bakom Parkinsons sjukdom (PD), Huntingtons sjukdom och depression. Forskningen sträcker sig brett från grundläggande till klinisk forskning och försöker att translatera grundläggande fynd till klinisk nytta, för att i slutändan upptäcka potentiella terapier för PD-patienter.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer främst att omfatta alikvotering av ryggmärgsvätske- och plasmaprover, samling och överföring av avidentifierad kliniska data till elektroniska databaser och deltagande i forskargruppens arbete under handledning. Ytterligare arbetsuppgifter som underlättar för forskningsgruppens arbete och främjar forskningen kan förekomma.

Kvalifikationer
Denna tjänst kräver gymnasieexamen inom naturvetenskap. Erfarenhet av biokemiskt laboratoriearbete i forskningsmiljö, från skola eller tidigare arbete, är meriterande för tjänsten, men inget krav. Tjänsten kräver att du är ordningsam då du kommer bedriva arbete i komplexa labbmiljöer samt hålla ordning på data. God samarbetsförmåga är ett krav då du ska samarbeta med forskargruppen och bidra till en god arbetsmiljö för samtliga på avdelningen. Flytande språkkunskaper inom både svenska och engelska krävs.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-771/2019
Kontakt
  • Elin Hammergård, Personaladministratör, elin.hammergard@ki.se
  • Per Svenninsgsson, Professor/specialistläkare, per.svenningsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
Publicerat 2019-02-04
Sista ansökningsdag 2019-02-14

Tillbaka till lediga jobb