Karolinska Institutet

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Enhet
Vårt arbete är inriktat på utveckling och testning av objektiva riskbedömningsmetoder inom belastningsergonomi. Det långsiktiga målet med forskningen är att tillsammans med aktörer inom företagshälsovård och industri bidra till att minska antalet arbetsrelaterade besvär i rörelseapparaten. Arbetsmedicinska enheten är samlokaliserad med landstingets Centrum för Arbets- och Miljömedicin (CAMM), i närheten av Karolinska Institutet på Campus Solna

Arbetsuppgifter
Vi söker en forskningsassistent som skall delta i forsknings- och utvecklingsprojekt. I arbetet ingår att analysera data från heldagsmätningar av arbetsställningar och muskelbelastning från manuellt belastande arbeten. Analyserna utförs huvudsakligen i MATLAB och Excel.

Det ingår att utveckla en Android-app samt programmering i MATLAB, bl. a. för att förenkla mät och analysmetoder så att lekmän kan genomföra enkla analyser av mätningar på t.ex. ryggframåtböjningar över en arbetsdag.

Kvalifikationer
Sökanden skall vara civilingenjör eller motsvarande med god kompetens inom programmering, speciellt i MATLAB. Det är meriterande att ha erfarenhet av utveckling av tekniska riskbedömningsmetoder inom belastningsergonomi liksom att ha en doktorsexamen inom relevant område.

Sökanden skall vara civilingenjör eller motsvarande med god kompetens inom programmering, speciellti MATLAB. Det är meriterande att ha erfarenhet av utveckling av tekniska riskbedömningsmetoder inom belastningsergonomi liksom att ha en doktorsexamen inom relevant område.

Det krävs både god samarbets- och självständighetförmåga för att klara arbetet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-45/2019
Kontakt
  • Mikael Forsman, professor, + 46 704-910196 / mikael.forsman@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, + 46 70-173 85 75 , biborka.bveress@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
  • Anne Boström, SEKO, 08-524 875 79 / anne.bostrom@ki.se
Publicerat 2019-01-03
Sista ansökningsdag 2019-01-17

Tillbaka till lediga jobb