Karolinska Institutet, Institutionen för komparativ medicin

Beskrivning

Komparativ medicin är specialister inom försöksdjursfrågor och tar hand om alla delar av Karolinska Institutets verksamhet som rör forskning med djurförsök. Vår målsättning är att med ett etiskt förhållningssätt stödja forskning och utbildning för att förbättra människors hälsa. Vi ger service och vägledning i försöksdjursfrågor till forskare, doktorander och andra anställda vid Karolinska Institutet. Vi fungerar också som en länk mellan Karolinska Institutet och andra instanser som reglerar hur djurförsök får användas i forskning, till exempel Jordbruksverket.

Vi söker nu en djurtekniker till Astrid Fagræus-laboratoriet (AFL) för en tidsbegränsad anställning på 1 år med möjlighet till förlängning. På AFL bedrivs medicinsk forskning kring bland annat cancer och neurologiska sjukdomar samt forskning för att ta fram effektiva vacciner mot olika infektionssjukdomar. AFL har i dagsläget ca 15 anställda.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av daglig djurvård såsom tillsyn, utfodring, rengöring av burar och djurrum, disk av utrustning och dyl. Även försöksteknisk service i form av injektioner, provtagningar, registrering av försöksresultat m.m. ingår i det dagliga arbetet. I skötseln av stordjur ingår även träning och miljöberikning. Arbetet är krävande med tunga lyft så du bör vara i god fysisk form. Du kommer att ingå i ett schema för helgarbete för skötsel av djuren utanför ordinarie arbetstid samt för beredskap under vardagskvällar för deltagande i transporter och tekniskt arbete.

Kvalifikationer

Du ska ha djurvårdarutbildning motsvarande naturbruksgymnasium eller liknande, och ska ha vidareutbildat dig för uppfyllande av lagstiftningens krav på utbildning för djurtekniker.

Erfarenhet av liknande arbete på en försöksdjursavdelning med stordjur är meriterande. Tidigare erfarenhet av klickerträning är önskvärt, likaså goda kunskaper i anestesi och handledning. 

Du tycker mycket om djur, är arbetsvillig, serviceinriktad, flexibel, initiativrik, noggrann och har lätt att arbeta tillsammans med andra i ett team. Att läsa, förstå och tala svenska är ett krav. Då många av forskarkontakterna sker på engelska behöver du även kunna kommunicera muntligt och skriftligt på engelska. B-körkort är ett krav då biltransporter är en del av arbetsuppgifterna.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Anställningsform 临时职位(6个月以上)
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4069/2018
Kontakt
  • Jenny Werner, jenny.werner@ki.se
Facklig företrädare
  • Gunnel Brolin, OFR, 08-524 810 63, gunnel.brolin@ki.se
  • Arif Kisana, SACO, arif.kisana@ki.se
  • Susanne Johansson, SEKO, susanne.johansson.1@ki.se
Publicerat 2018-08-13
Sista ansökningsdag 2018-09-03

返回职位空缺页面